vrijdag 10 augustus 2012

Weer Wenen

Grüss Gott.

Midden in de nacht regen. Niet op gerekend dus de hoed van de tent snel dichtgemaakt. 36 druppen later was het weer droog en stond H siepelig en redelijk voor l.l naar de tent te kijken.

Slapen.

08.45 uur.

Zo op naar Wenen om de Spanischen Hofreitschule te bezoeken. Twee van ons naar binnen en de andere twee nog een beetje door de stad slenteren. Mooi hoor, die Lipizaner paarden bezig te zien in dat prachtige gebouw die iedereen wel kent met een katerige kop van de Nieuwjaarsconcerten. wist je trouwens dat de jonge Lipizaners eerst zwart zijn en naar mate ze ouder worden eerst grijs en dan wit worden (nu geen flauwe grappen graag). Hoogtepunt was de truc dat een paard tegelijk met zijn vier benen omhoog sprong en nog goed terecht kwam ook ( geen zwakke hoeven zeker).  Verder presteerde een paard nog door heel langzaam door zijn achterbenen te zakken en daarna zijn voorbenen omhoog te gooien. Bijna met zijn kont op de grond. Mooi man. Na twee uur de school weer verlaten en de stadsjokkers weer opgezocht.  Die stonden wonderwel in de buurt zodat we vervolgens met de auto weer naar de tent konden. Zoals beloofd ook nog even naar de " Stift von Klosterneuburg" geweest. Daar was in de kathedraal net en trouweratie aan de gang zodat we dat mooi even mee konden pikken. Anders kwamen we de kathedraal niet in. Mazzel dus.  Daarna: Gebak gegeten omdat het moest, uit buiken en in buiken bij de tent (nasi), stukje over de camping lopen, spelletje pesten en rummycuppen, beetje frissigheid en nu maar plat.


Overigens is dit de tweede keer dat ik dit stukje schrijf want het eerste was zomaar weg. Een beste " Gruss Gott" en een borrel er tegen aan gegooid en maar weer over(op) nieuw begonnen.

Nu plat, morgen naar Praag. 4 uurtjes sturen maar, dus we kunnen kalmpjes aan doen.

Alles gute mal wieder.

Moi hbes.

1 opmerking:

  1. mooie stad Praag veel te zien ff op de site geken goede reis morgen .p.s dat van die lippizaners wist ik al lol

    BeantwoordenVerwijderen