maandag 14 juni 2010

Prikkelig

Zo luitjes.

Onze afspraak bij de GGD Groningen was vandaag om 08.15 uur. Komen we daar zowaar ook nog een medebestuurslid tegen van de speeltuin die naar Kenia gaat. Nog even vlot de ingevulde formulieren doorgenomen en na enkele minuten werden we opgehaald door een alleraardigste dame die ons mee nam naar haar spreekkamer.
Nadat ze ons had aangehoord over de bedoeling van de vakantie begon ze achter zich in de koelkast te grijpen. Al snel lagen er 4 stapeltjes met injectie spuiten. 't Zag er indrukwekkend uit. Ondertussen kregen we van alles te horen over de goede, minder goede, slechte en heeeel slechte dingen op gezondheidsgebied.
Over de malaria werd nog het een en ander verteld en ook daar moeten we aan geloven. De diverse vliegende ziektenverspreiders nopen ons tot het aanschaffen van twee geimpregneerde tweepersoons klamboes en een forse hoeveelheid DEET (anti muggenspul).
Natuurlijk nog een foldertje en daarna was het prikken geblazen.  Een voor een werden we met van alles en nog wat ingespoten zoals: Hepatitus A en B, Buiktyphus en DTP. (heerlijke koele handen van de prikster)
Na dik een uur konden we de Hulpverleningsdienst weer verlaten maar niet nadat we een prettige en gezonde reis toegewenst kregen van de allervriendelijkste prikster.
Of het pijn deed?  Nee, niet echt. Meer vervelend,.... als de vloeistof ingespoten wordt. En de rest van de dag een ietwat zeurderige pijn in beide bovenarmen. Meer niet.

Groet'n en tot de volgende keer.

HBES

Geen opmerkingen:

Een reactie posten